Viva Barcelona!
Posted: 24-6-2017

Viva Barcelona!

Na een succesvol maar fris social event in Zuid-Limburg vorig jaar bij de Oostwegeltjes, zoeken we het dit jaar buiten onze landgrenzen en wel in Barcelona!

Nieuws over Julicious
Posted: 21-4-2017

Nieuws over Julicious

Om de Association of Food & Beverage Management nog verder te professionaliseren en om de communicatie naar een hoger plan te tillen heeft het bestuur besloten om de samenwerking met Julicious op te voeren naar the next level.

Smaakmakend ondergedompeld in de wereld van dranken
Posted: 5-11-2016

Smaakmakend ondergedompeld in de wereld van dranken

Wilde je vroeger niet gevonden worden in een hotelbar? Tegenwoordig zijn deze hipper dan hip. Ingmar Voerman heeft menig (cocktail)bar gezien.

Een internationale chefs-revolutie!
Posted: 1-10-2016

Een internationale chefs-revolutie!

De line-up (om je vingers bij af te likken) tijdens de alweer derde editie van CHEFSREVOLUTION, maakt dat we voor dag en dauw in het mooie Zwolle arriveren. Vandaag krijgen we een kijkje achter de schermen van de Netflixserie Chefs Table, althans zo voelt het.

EATALY | Influencers als meest betrouwbare bron van reclame
Posted: 28-8-2016

EATALY | Influencers als meest betrouwbare bron van reclame

De komkommertijd in de zomerperiode is voor mij elk jaar weer een moment van zelfreflectie. En eerlijk is eerlijk, soms is zelfreflectie, in alle food en hospitality hectiek, voor mij nog moeilijk ook.

Met de Association for Food and Beverage Management naar Chateau St.Gerlach
Posted: 7-6-2016

Met de Association for Food and Beverage Management naar Chateau St.Gerlach

Een weekend met 70 F&B professionals en aanhang naar Zuid-Limburg. Vrijdagmiddag blijkt voor veel vakgenoten een uitermate mooi moment om dan ook maar meteen vroeg het weekend in te luiden. Zuid-Limburg, je zal er maar wonen.. Juist ja. Want terwijl het in de rest van Nederland stralend weer is, gaan wij weer even terug naar koudere tijden.

De invloed van innovaties op de F&B branche
Posted: 23-4-2016

De invloed van innovaties op de F&B branche

Onze hospitality branche speelt steeds beter in op veranderende omstandigheden. We kunnen veel leren van innovatieve beslissingen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden, maar zullen ook kritisch naar de toekomst moeten kijken om verbinding met elkaar te houden en innovatief te blijven.

Mijn collega komt zo bij u
Posted: 1-4-2016

Mijn collega komt zo bij u

Na een tijdje zoeken heb ik, na een kleine stoelendans, de perfecte plek in de zon gevonden. Ik blader snel door de menukaart om te kijken wat het assortiment borrelhappen brengt. Ik sla de kaart dicht en ben er helemaal klaar voor. ...

De impact van online reviews op de reputatie
Posted: 13-3-2016

De impact van online reviews op de reputatie

Wat is de impact van online reviews op de reputatie binnen de hospitality sector?

Eigen bed
Posted: 21-2-2016

Eigen bed

Lieve hoteliers, raken jullie de gast van de toekomst alsjeblieft niet uit het oog?

It's your time to shine!
Posted: 4-2-2016

It's your time to shine!

De spanning hangt al weken in de lucht. De jaarlijkse F&B Professional of the Year wordt vandaag tijdens het gala, onder het toeziend oog van F&B-vakgenoten uit alle hoeken en gaten, bekendgemaakt.

European Culinary Trophy
Posted: 24-1-2016

European Culinary Trophy

En dat het opbouwen van de basis in de jonge jaren van deze chef-koks zeer belangrijk is, zag ik afgelopen weekend weer sterk terug in de European Culinary Trophy.

Sweet Emotions tijdens de Horecava
Posted: 12-1-2016

Sweet Emotions tijdens de Horecava

Als trotse ambassadeur van de Horecava schreef ik eerder al over de deuren die hierdoor tijdens de beurs voor mij open zouden gaan. Afgelopen maandag ging er zelfs een hele spectaculaire deur open!

Nog een nachtje en dan...
Posted: 3-1-2016

Nog een nachtje en dan...

Nog een nachtje....

Een gesprek op hoog niveau**
Posted: 17-12-2015

Een gesprek op hoog niveau**

De liftdeuren gaan dicht. Op weg naar de 23e verdieping van het Okura Hotel. Deze keer geen mooie foto van een uitgebreid diner. Nee, deze keer ben ik op zoek naar de mensen en hun visie achter de sterrengerechten en de verfijnde ambiance in het restaurant.

Zo werkt het brein van jouw doelgroep
Posted: 10-12-2015

Zo werkt het brein van jouw doelgroep

Zoals jullie van Julicious gewend zijn gaan de meeste artikelen over Food & Hospitality, maar voor dit interview besloot Julicious eens iets dieper in het brein van de consument te kijken.

Leiderschap, zelfreflectie met vakgenoten & Gustafson
Posted: 8-12-2015

Leiderschap, zelfreflectie met vakgenoten & Gustafson

Op het ultra-hippe westergasterrein ligt een klein pareltje: Gustafson. Een uniek pop-up hotel/restaurant en eigenlijk alles wat daartussen zit. De perfecte locatie voor een inspirerende middag zelfreflectie met vakgenoten.

Een maandagavond met 18 sterren!
Posted: 23-11-2015

Een maandagavond met 18 sterren!

Afgelopen zomer bezocht ik enkele Nederlandse sterrenchefs om hen het hemd van het lijf te vragen over de trends en ontwikkelingen die zich voor doen in het najaar in de keuken, maar hoe fascinerend is het dan om via Primedinners enkele internationale sterrenchefs ontmoeten?

Wat zien we terug in de horeca op het gebied van aankleding in 2016?
Posted: 16-11-2015

Wat zien we terug in de horeca op het gebied van aankleding in 2016?

Eerder schreven wij al over het belang van vormgeving en interieur in een hospitality setting. Maar interieur omvat veel meer dan alleen de architectonische keuzes die in eerste instantie worden gemaakt.

Voor mij heeft elke gast zijn eigen verhaal
Posted: 13-11-2015

Voor mij heeft elke gast zijn eigen verhaal

De afgelopen weken is weer veel te doen over de 'mensen in de horeca'. Goed personeel is in deze hospitality branche onmisbaar. Julicious interviewde zo iemand.

Een lust voor het oog!
Posted: 8-11-2015

Een lust voor het oog!

Zo nu en dan komt er ineens iets interessants op mijn pad!

Kick-off The Hoxton Hotel Amsterdam: Julicious is Horecava Ambassador 2016!
Posted: 23-10-2015

Kick-off The Hoxton Hotel Amsterdam: Julicious is Horecava Ambassador 2016!

En als je dan hoort dat je met vier andere bloggers - Ambassador- van de Horecava 2016 mag zijn ben je natuurlijk meteen enthousiast! Binnenkort sta ik namelijk aan de wieg van nog meer fantastische ontwikkelingen zodat ik deze natuurlijk weer met jullie kan delen.

Horeca vs Retail
Posted: 14-10-2015

Horeca vs Retail

De horeca verandert. Nieuwe uitdagingen ontstaan en je onderscheiden is the key. Lekker makkelijk gezegd, hoor ik je denken. Toegegeven, het klinkt ook makkelijker dan het is.

Julicious heeft een leuk nieuwtje!
Posted: 5-10-2015

Julicious heeft een leuk nieuwtje!

Wauw, voordat je het doorhebt is het alweer oktober! Tijd om terug te blikken en vooruit te kijken!

Misset Horeca's wijntrends voor het najaar en alles over gastvrijheid
Posted: 18-9-2015

Misset Horeca's wijntrends voor het najaar en alles over gastvrijheid

Ook aan dit Misset Horeca magazine heeft Julicious weer met veel plezier meegewerkt!