Een maandagavond met 18 sterren!

23 november 2015

Afgelopen zomer bezocht ik enkele Nederlandse sterrenchefs om hen het hemd van het lijf te vragen over de trends en ontwikkelingen die zich voor doen in het najaar in de keuken. En hoe fascinerend is het dan om via Primedinners elf internationale sterrenchefs te ontmoeten? Primedinners is een initiatief van Chanine Steffers en John Rietdijk waarmee zij internationaal chefs en ook consumenten met elkaar verbinden.

Maandag 16 november was het dan zo ver. Maar liefst 18 Michelinsterren bij elkaar bij NH Grand Hotel Krasnapolsky om onder leiding van Jacob Jan Boerema te genieten van ieders kookkunsten. Van zwarte kabeljauw ‘Caldeira’ stijl van twee sterrenchef Matteo Ferrantino van restaurant ‘Villa Joya’ uit Portugal tot de Japanse kruiden en gerookte paling van Yusuke Takada van restaurant ‘La Cime’ in Japan. De fameuze balzaal in combinatie met de keuken gevuld met sterren(chefs) en goed gezelschap heeft (ook in Nederland) het initiatief van ‘Primedinners’ goed op de kaart gezet. Inmiddels heeft Primedinners een netwerk met wereldwijd zeker negentienduizend volgers bestaande uit chefs en consumenten. En daar is Julicious er inmiddels zeker één van!

De sterren(chefs) uit de keuken weten inmiddels hoe belangrijk het is om in de keuken een team te hebben dat op rolletjes loopt. En als kers op de taart krijgen we een soortgelijk verhaal voorgeschoteld in een speciaal ingerichte bioscoop in het Krasnapolsky. Het had niet treffender gekund. De film met Bradley Cooper in de hoofdrol geeft ons als kijkers namelijk een kijkje in het leven van een sterrenchef. Culinaire shots die gepaard gaan met mogelijke intriges bij deze manier van leven. En voor dit unieke netwerk een première aangezien de film 26 november pas uitkomt!

Een geslaagd diner met in totaal maar liefst 18 Michelinsterren. En dat op de maandagavond!

 


Commentaar