Sweet Emotions tijdens de Horecava

12 januari 2016

Als trotse ambassadeur van de Horecava schreef ik eerder al over de deuren die hierdoor tijdens de beurs voor mij open zouden gaan. Afgelopen maandag ging er zelfs een hele spectaculaire deur open…

Waar ik dacht dat ik achter deze bijzondere deur zou worden ondergedompeld in de wereld van cocktails en nagerechten, had Albert Adrià nóg meer voor mij in petto. Adrià is samen met zijn broer de grondlegger van het waarschijnlijk wel bekende El Bulli. Door velen wordt hij gezien als beste pattisier-chef ter wereld en daar schuif ik natuurlijk graag bij aan!

Na enkele sensationele hartige gerechtjes schotelt Adrià mij enkele nagerechten voor die stuk voor stuk smelten op mijn tong. Adrià toont hiermee dat chefs gasten kunnen lokken door middel van een geweldige dessertkaart. Hij maakt niet alleen gebruik van hoogwaardige ingrediënten, maar geeft ook veel aandacht aan de presentatie. Bij elk gerecht word ik weer verrast door zijn creatieve uitspattingen.

De setting waarin ik me tijdens deze culinaire belevenis bevind heeft eigenlijk niets meer te maken met een van de grotere beurzen van het land. Door de fantastische aankleding, waarmee het strand van Ibiza is nagebootst, waan ik mij even ver weg van hier en midden in het 'culinaire centre of the universe'. Net dat stukje ontspanning en ontzorging maakt dat ik nog bewuster kan proeven en daardoor alle smaken stuk voor stuk in mij op kan nemen.

Adrià bewijst een dessert geen ondergeschoven kindje hoeft te zijn. Sterker nog, desserts zijn volgens hem een ontzettend belangrijk onderdeel van het diner. Wanneer je in staat bent om op een creatieve manier naar je nagerechten te kijken en daarmee je gasten weet te verrassen, kun je volgens Adrià veel meer uit je dessertkaart halen. Wanneer je er daarnaast in slaagt om het verrassingseffect bij je gasten te creëren, is dat een perfecte manier om bij hen een onuitwisbare indruk achter te laten.

En onuitwisbaar zijn deze nagerechten absoluut. Maar ook hier wordt het mij weer duidelijk dat zélfs een dergelijke wereldchef van niveau alleen het beste uit zichzelf en zijn gasten kan halen met een briljant team aan zijn zijde!

In één woord: fantástico!

Benieuwd naar de totale beleving tijdens deze 'Sweet Emotions'? Kijk dan hier naar de video!


Commentaar