It's your time to shine!

4 februari 2016

De spanning hangt al weken in de lucht. De jaarlijkse F&B Professional of the Year wordt vandaag tijdens het gala, onder het toeziend oog van F&B-vakgenoten uit alle hoeken en gaten, bekendgemaakt. En aangezien Brabantse nachten lang schijnen te zijn en de leden en partners van de AF&BM niet vies zijn van een fijn diner en een mooi feest, reizen we met het hele gezelschap af naar dé innovatiestad van het land; Eindhoven!

When life gives you lemons..
When life give you lemons, you make gin-tonic! Met een warm ontvangst bij Hotel Pullman Eindhoven Cocagne zit de sfeer er direct goed in. Onder het genot van een indrukwekkend grote gin-tonic druppelen de gasten, in sfeervolle galakostuums, langzaam het hotel binnen. Vanavond is de afsluiting van een fantastisch jaar en tegelijkertijd het begin van een mooi nieuw jaar vol nieuwe kansen, uitdagingen en doelen. We worden ontvangen in een paarskleurende ruimte waar de chique ingedekte tafels al op ons staan te wachten. De muzikale omlijsting van de avond wordt verzorgd door het damestrio ‘The Triolettes’, die met hun ‘vintage vocal swing’ en looks bij menigeen een onvergetelijke indruk achterlaten.

Yellow fin en een parade van desserts
Ondanks dat je zou denken dat, met een groep als deze, de focus op een avond als vandaag voornamelijk op het eten zou liggen, maakt voor mij juist de aandacht voor elkaar het verschil. Natuurlijk zie ik iedereen heerlijk genieten van de ‘Yellow fin tonijn met Canadese kreeft en accenten van citrus’. En ook de ‘Hertenfilet met gnocchi van ganzenlever en de parade van desserts door patissier Tom van Woerkum’ wordt uiteraard met open armen ontvangen. Maar het unieke van een avond als deze is toch elk jaar weer die prettige sfeer en de mooie gesprekken die aan tafel ontstaan.

Bestuur 2016
Bij het schrijven van de blog las ik vandaag stiekem nog even wat ik vorig jaar aan jullie vertelde over het gala. Ik schreef over het bestuur: ‘never change a winning team’ maar sprak ik ook over over mijn uiteindelijke inzicht dat een verandering in de opstelling in principe geen afbreuk zou hoeven doen aan ‘een winning team’. En dat heeft het bestuur dit jaar ook weer bewezen. Elk bestuurslid drukt op zijn of haar eigen manier een stempel op het geheel, dat bijdraagt aan het uiteindelijke succes. Met het naderende aftreden van Suzanne, Pieter en Harm treden er zeer bevlogen en passievolle mensen af, maar maken zij tegelijkertijd ook ruimte voor een aantal nieuwe energieke leden. Het besturen van een vereniging als deze valt voor mij écht onder de noemer ‘teamsport’. Together everyone achieves more!

Professional of the Year 2016!
Vanavond is het dan zo ver. Rein Rambaldo (MaMa Kelly) maakt als voorzitter van de vakjury (Maarten Wessels, Paul Sprakel en Bobby van Galen) eindelijk de winnaar van de ‘F&B Professional of the Year 2016’ bekend! Met trots vertelt Rein, onder luid applaus, dat Eric Andersen zich met recht een jaar lang F&B Professional of the Year mag noemen! In zijn huidige functie als docent op de NHTV in Breda is Eric voortdurend bezig om de nieuwe generatie kennis te laten maken en te verbinden met het F&B vak. “Met zijn indrukwekkende staat van dienst binnen het vakgebied en zijn rol als opleider en verbinder tussen de theorie en praktijk, heeft hij aan de wieg gestaan van vele vakgenoten en blijft dat hopelijk doen”, aldus de jury.

Finalisten
De andere twee finalisten dit jaar (Tim Schimmel en Bram Brekelmans) hebben zich uiteraard ook uitstekend gepresenteerd. Alle drie de finalisten zijn op hun eigen manier volop in beweging. En dat Eric Andersen, vanuit zijn functie bij de NHTV, ook heeft bijgedragen aan de basis van deze twee heren maakt het cirkeltje rond!


Commentaar